RO / EN
Case noi: Sanse noi
prin meserii vechi în Delta Dunării
Training
Construcție
Evenimente
Galerie
 

Obiective

Obiectivul  general al proiectului este consolidarea capacității sistemului penitenciar prin facilitarea procesului de reintegrare a foștilor deținuți prin îmbunătățirea competențelor acestora. În acest sens, deținuții sunt instruiți în construcții ecologice și meșteșuguri tradiționale. Proiectul urmărește sensibilizarea opiniei publice cu privire la necesitatea de implicare a societății într-o mai mare măsură pentru a asigura reintegrarea foștilor deținuți.

Obiective specifice:
1.    selecția deținuților și training pentru deținuți în meseria de constructor de case eco

2.    construirea caselor, utilizând materiale și tehnici locale

3.    după finalizarea caselor se vor organiza cursuri pentru deținuți în alte meserii eco (pentru care nu este nevoie de certificate de absolvire a unor școli, așa cum este cazul pentru programele clasice de reabilitare din penitenciare): olărit, dulgher / constructor de bărci, împletitor de răchită, agricultură

4.    instruirea personalului de penitenciar cu privire la principiile de ecologie umană care stau la baza conceptului de sistem de detenție ecologic

5.    organizarea de evenimente de conștientizare, organizate în casele construite. Rolul lor este de a atrage atenția asupra populației defavorizate din penitenciare, în pregătirea lor pentru reluarea locului în societate (cei fără studii sau cu o situație familială care nu permite reintegrarea după executarea pedepsei).


Grupul țintă este reprezentat de persoane private de libertate (deținuții de etnie romă vor avea prioritate în procesul de selecție și se preconizează că acestea vor constitui mai mult de 50% din grupul țintă vulnerabil), personalul de penitenciar, autorități publice, societatea civilă, instituții culturale.
  Link-uri  
raportează iregularități